ylälogo
Etusivu
Liigajoukkue
2. Joukkue
Pelit
Liput
Tilastot
Peliraportit
Liigan tiedote
Duon Tiedote
Fanituotteet
Historia
Tiedot
Linkit


Kausijulkaisu


Liigalogo


Duo96 - RB-93, Lappeenranta

1. Erä

Kotipeliä oli jälleen saapunut todistamaan noin 250 katsojaa. Peli lähti käyntiin selvästi Duo pelaajien vielä nauttiessa edellisen ottelun tuoman hyvän olon tunteesta, sillä jo ajassa 0.57 napautti Lappeenrantalaiset itsensä johtoon löysällä siniviiva laukauksella. Nyt hereille. Aikaa ei ole nukkua kentällä. Näillä Lappeenrannan miehillä oli selvästi Jämsästä haussa täydet pisteet ja vastaan tarvitsee laittaa. Jonkun näköistä herätystä Duo saikin ja peli alkoi rullaamaan normaalilla tavalla. Luistelua alkoi tapahtua ja puolustus pelaaminen saatiin kasaan. Peli näytti iloiselta molempiin suuntiin pelaamiselta ja tolppiakin kilisteltiin molemmissa päissä. Ajassa 4.35 pääsimme sitten vihdoin nauttimaan myös Duon mukana kuuluisuuteen nousseen Popedan kappaleesta, kun maalilaulu lähti soimaan Ari Vileniuksen ”taitomaalin” johdosta. Muuriaisniemi sai tuosta vapaalyönti tilanteesta syntyneestä maalista syöttöpisteen.

Peli kuitenkin kääntyi jälleen vierailijoiden johdoksi ajassa 8.55. Duon viisikkopelaaminen sai tästä maalista miinuksen, sillä miehet seisoskelivat kentällä kuin olisivat olleet ”kivestä hakattuina”. RB-93 lisäsi johtoaan ajassa 12.41 heti tapetun alivoiman jälkeen. Nyt ei saa peli revetä. Maaleja pitäisi pystyä Jämsäläistenkin tekemään. Maalipaikkoja saatiinkin syntymään, mutta esteenä tuntui olevan RB:n maalivahti Mikko Haikala. Tämä isokokoinen maalivahti tuntui peittävän kaikki laukaukset. Kontallaan ollessaankin tuntui olevan kypärä ylärimaa hipomassa. Pitäisiköhän meidänkin alkaa skouttaamaan maalivahteja junioreiden koripallo harjoituksista. No ei nyt sentään. Olihan meilläkin omassa päässä hienosti pelin aloittanut Timo Suokas, joka jo liigadebyytissään tuntui hyvin pelastavan tilanteita.

RB-93

Haikalan torjuntataitojen kokeilemista jatkettiin, mutta kun ei hyökkääjiltä tuntunut onnistuvan, tarvitsi maailman suurimman vauvan, Riku ”Näävä” Lainkarin laittaa pallo maaliin. Kavennus 2-3 tapahtui siis ajassa 13.14. Nyt nähtiin mahdollisuudet nousta takaisin peliin. Vääntöä saatiin lisää. Hyvän karvauksen seurauksena saikin Kukko punaviivalla pallon riistettyä. Jälleen näkyi hullua tahdon kiiltoa silmissä. Mahtava laukaus painui upeasti ylänurkkaan. Hyvät tuuletukset vielä päälle ja 3-3 tasoitus oli sinetöity.

2. Erä

Toinen erä alkoi jäähyjen merkeissä. Erikoistilanteiden seurauksena saivat vierailijat ajassa 21.27 palautettua johtoaseman itselleen. Kyllä nämä RB:n miehet viimeistellä osasivat. Maalin jälkeen hallinta siirtyi näennäisesti hieman Duo:n haltuun. Pelin puolivälissä sai Duo kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen omalta alueelta lähteneestä hienosta avauksesta. Jaatinen polki hyökkäyspäätyä kohti ja tarjoili siniviivan jälkeen maalille Jukkaralle tyhjään tilaan. Mies ei erehtynyt vaan siirsi hallitusti pompotellen pallon maaliin. Tilanne tasoittui 4-4. Kolme minuuttia myöhemmin Lappeenrantalaiset kuittasivat ja siirtyivät taas johtoon. Peliajassa 32.41 muuttui taululle 4-5 kaukolaukauksen mennessä maskissa olleen Suokkaan taakse. Peli saatiin kuitenkin vielä kerran tasoitettua kun tehokas ykkösvitja näytti jälleen kerran osaamistaan. Kukon syötöstä Jukkara ei alkanut täyttämään räpsää vaan laukoi suoraan reppuun. Taitaa olla ”Mowglilla” jälleen hattutemppu mielessä. Tasalukemissa ei kuitenkaan päästy erätauolle, kun vain 48 sekunttia myöhemmin ajassa 19.17 teki RB toisen erän päätöslukemiksi 5-6.

3. Erä

Pääsimme aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla, mutta tämä ei ollutkaan hyvä asia, kun RB siirtyi alivoimalla 5-7 johtoon. Tämä tuntui olevan ottelun kulminaatio tai käännekohta, miksi sitä nyt kukin haluaa kutsua. Sillä tämän jälkeen ei pelissä hyvää mainittavaa paljoa ole. Duo:lta tuntui loppuneen luistelu kokonaan. Kymmenessä seuraavassa minuutissa oli tilanne jo 5-11. Maaleja tehtiin liukuhihnalta samanlaisten virheiden seurauksena. Maalivahtia emme näistä maaleista voi syyttää vaan osoittava sormi lähtee hyökkääjien suuntaan. Kun Duo:n puolustajat saivat pysäytettyä Lappeenrannan hyökkäykseltä kärjen, tuli hyökkäykseen toisesta aallosta pelaaja jota kukaan ei ollut pitämässä. Vastaavia maaleja tuli liian monta. Syitä löytyy varmasti rumalle kolmannelle erällä monia. Yhden vielä niistä mainitakseni, oli mielestäni valmennusjohdolta virhearviointia passittaa vilttiin niitä pelaajia joilla liikettä vielä olisi ehkä riittänyt. Sitä vastoin muutamia pelaajia ei tuntunut enää alaspäin luistelu kiinnostavan. Kolmannessa erässä kärsimme myöskin alati vaihtelevasta tuomarilinjasta. Tuntui kuin kaksi tuomaria olisivat viheltäneet eri lajeja. Toinen jenkkifutista ja toinen taitoluistelua.Saimme enää yhden maalin väsättyä, kun tilastoja kaunisteltiin ajassa 55.17. Jukkara varmisti toisen perättäisen hattutemppunsa Kukon syötöstä. Positiivista tässä pelissä, joka päättyi 6-11 oli valmennuksen rotaatio päätöksen tuloksena ilo huomata, että meillä löytyy myös toinen hyvä liigatason maalivahti. Meillä löytyy myös yksi sarjan tasaisimmin tehoja tekevä ykköskenttä. Puolustajat pelasivat myös hyvän ottelun. Etenkin nuori pakkipari Lainkari-Jokinen pitivät hyvin oman tonttinsa puhtaana. Niin paljon negatiivista tästä pelistä löytyy etten edes erikseen rupea kissan p..seitä luetteloimaan. Paljon pitää kuitenkin kahden viikon päästä olevaa kahden ottelun viikonloppua varten muuttua. Uskon vakaasti että muutoksia tullaan myös tekemään. Lieksassa nähdään mitä on tapahtunut.

Kirjoittanut: J.Pakaste Kuvat: H. Reijonen