ylälogo
Etusivu
Edustusjoukkue
2. Joukkue
Pelit
Liput
Tilastot
Peliraportit
Duon Tiedote
Fanituotteet
Historia
Tiedot
Linkit
Pelien live-seuranta
facebook

Kausijulkaisu


SM-kaukalopallo

Kaukalopalloliitto

SM-kaukalopallo

Hyökkäävän Pakin Palsta


Viimeinen askel jäi ottamatta - Duolle historian toinen SM-hopea

3. FINAALI

La 19.3. RB-Oulu - Duo Jämsä 6 - 1 (4-0, 1-1, 1-0)

Kaukalopallon SM-sarjakausi 2015-2016 päättyi viikonloppuna Oulussa kotijoukkue RB-Oulun riehakkaisiin kultajuhliin. Duo Jämsä hävisi viimeisen kamppailun 1-6 ja jäi hopealle otteluvoitoin 0-3. Duolle SM-hopea on seurahistorian toinen.
- Tulos ei tyydytä. Hopea on tietysti hyvä saavutus, mutta kultaa lähdettiin hakemaan ja kulta olisi tällä joukkueella ollut voitettavissa. Finaalisarjassa emme kuitenkaan päässeet tasollemme, ja näin ollen RB-Oulun ylitiivis sumppupuolustus piti liiankin hyvin, Duo Jämsän päävalmentaja Olli Kaipomäki tiivisti jämsäläisleirin tunnelmat.
- Oulu ansaitsi voittonsa. Teimme kolmessa finaalissa yhteensä vain kuusi maalia, joten jossitteluihin ei ole sijaa.

Duon joukkueenjohtaja, huikean työn jämsäläisen kaukalopallon eteen tehnyt Ari Vilenius oli pitkälti samoilla linjoilla.
- Oulu voitti mestaruuden myös vuosi sitten ja oli sitä kautta henkisesti valmiimpi pelaamaan finaaleissa. Meidän olisi pitänyt päästä oululaisten ihon alle, jolloin he olisivat joutuneet avaamaan kurinalaista viisikkopuolustustaan, mutta kovasta yrityksestä huolimatta emme siinä tällä kertaa onnistuneet, Vilenius linjasi.

Välierissä Duo säkenöi vahvaa Hamarin Eloa vastaan. Pelissä näkyi tahtoa, uhrautumista, juonikkuutta ja päättäväisyyttä. Ottelut olivat parasta mahdollista kaukalopalloviihdettä.
- Elon kaataminen oli hieno juttu joukkueelta. Löysimme kunnon voittamisen tahtoa huokuvan yhteishengen. Sitä voimme ylpeänä kauden jälkeen muistella, vaikka toki kultamitalin karkaaminen harmittaakin, Vilenius sanoi.

Finaalisarjassa Duo taipui Oululle ensin 2-5 ja sen jälkeen 3-7. Joukkueesta ei voi nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille, koska oikeastaan kaikki jäivät jonkin verran parhaasta tasostaan - kuka enemmän, kuka vähemmän.
- Kokonaisuutena kasassa oli upea joukkue, jossa oli paitsi taitavia pelimiehiä myös hienoja ihmisiä. Teimme vaikean, mutta hienon matkan yhdessä, Kaipomäki summasi.

Mitä tapahtuu ensi kaudella? Vastaaminen on Duon seurajohdolle haasteellinen, koska koko SM-sarjan sarjajärjestelmä on vielä epäselvä. Kuluvalla kaudella 20-vuotista taivaltaan juhlinut Duo päättää toukokuussa osallistumisestaan ensi kauden sarjaan.
- Nyt vedämme happea ja lataamme akkuja. Mahdollista on, että Duo jatkaa SM-sarjassa, mutta myös sarjasta vetäytyminen on täysin mahdollista.
- Monet eri tekijät vaikuttavat päätökseemme. Ydinkysymys on, kuinka monta joukkuetta SM-sarjassa pelaa, Vilenius kertoi.
- Uusia joukkueita saattaa tulla mukaan, mutta toisaalta Hamarin Elo lopettaa. Katsotaan rauhassa, mitä tapahtuu.

Plussat ja miinukset:
+ kaksi hyvää erää
- ensimmäinen erä
- tehottomuus

Ottelun paras pelaaja:
RB-Oulun Simo Tonteri

Maalivahtien torjunnat:
RB-Oulu Simo Tonteri 8+11+13 = 32
Duo Marko Lempinen ja Niklas Vesterinen 11+13+6= 30

19.3. ottelun pöytäkirja

Jämsän Seudun verkkolehden juttu