ylälogo
Etusivu
Edustusjoukkue
2. Joukkue
Pelit
Tilastot
Peliraportit
Duon Tiedote
Historia
Tiedot
Linkit
Pelien live-seuranta
facebook

Kausijulkaisu


SM-kaukalopallo

Kaukalopalloliitto


28.-29.4.2018 Talent Cup Jyväskylä, E2-junnut

Duo osallistui kaksi päiväiseen Talent Cupiin E-junnujen joukkueella. Kyseessä oli kilpasarja, jossa pelattiin 5 vs 5 peliä. Duo oli kaudella Zone-liigassa pelannut 4 vs 4 peliä, joten muutos 5 vs 5 peliin toi oman haasteensa. Toinen iso muutos oli kentän koon kasvaminen miltei täyteen mittaan. Tilan lisääntyminen tarkoitti sitä, että kaikkien tulee liikkua aktiivisesti ja olla pelin sisällä koko ajan. Viidellä pelaamista isolla kentällä kerittiin harjoitella kahden viikon ajan, joten turnaukseen lähdettiin ajamaan uutta pelitapaa sisään ensi kautta varten, sekä haastamaan jokainen vastustaja tosissaan.

Duo - O2 JKL 07 Valkoinen 12 - 2

Ensimmäisen pelin alussa Duo oli unessa ja vastustaja pääsi johtoon. Myös pelitavan suhteen alku oli hieman hakemista. Pikkuhiljaa Duo pääsi omaan peliin käsiksi ja sai pallon liikkeelle. Tasoituksen ja sitä seuranneen johtomaalin jälkeen peli vapautui ja syötöt alkoivat osua kohdalleen. Peli painettiin vastustajan päätyyn jokaisen kentän toimesta ja maaleja pystyttiin tekemään tasaisesti. Hieno peli Duolta missä sekä pelaajat, että pallo liikkui.

Duo - O2 JKL D-Tytöt 6 - 0

Toisessa pelissä tuli tyttöjen joukkue vastaan. He olivat 2 -3 vuotta vanhempia ja pelanneet paljon pelejä kauden aikana. Pojille teroitettiin, että vastustaja on kova ja pelissä pitää pelata niin kuin ensimmäisessä pelissä. Pallon pitää liikkua ja pelaajien tulee hakeutua pelattavaksi. Ensimmäisessä erässä tämä ei oikein toteutunut ja tauolle mentiin Duon 1 - 0 johdossa. Tauolla kerrattiin miten pitäisi pelata. Nyt vastassa oli todella hyvin puolustava joukkue, joka lähti nopeasti vastahyökkäyksiin. Toisessa erässä Duo saikin paremman vaihteen päälle ja pääsi maalipaikoille. Erään saatiin tehtyä muutama maali hyvin taistellutta joukkuetta vastaan. Hyvä toinen erä ja puolustuspeli Duolta.

Duo - Lempäälä Sport Tytöt 9 - 0

Kolmanteen peliin lähdettiin varmistamaan alkusarjan lohko voitto. Ensimmäiset 5 vs 5 pelit olivat olleet hyviä ja sitä lähdettiin jatkamaan. Ainoa asia mihin piti kiinnittää huomiota oli, että ollaan alusta asti hereillä ja pistetään pallo liikkeelle. Nyt peliin lähdettiin hyvällä liikkeellä ja saatiin peli pyörimään vastustajan päähän. Duo hallitsi palloa liki koko pelin ja pelasi kokonaisvaltaisesti todella ehjän pelin.

Pelin jälkeen alkusarja ja päivä olivat paketissa. Lähdettiin kotiin lataamaan akkuja ja valmistautumaan pudotuspeleihin.

Duo - O2 JKL D-Tytöt 5 - 0

Puolivälierä pelissä tuli vastaan alkusarjasta tuttu O2:n tyttöjen joukkue. Ennen peliä teroitettiin, että pitää hyökätä fiksusti syötellen ja puolustaa tarkasti. Peli noudatti samaa kaavaa kuin edellinen kohtaaminen. Duo hallitsi palloa O2:n puolustaessa tiukasti ja tehden nopeita vastahyökkäyksiä. Duon pelikuri oli hyvällä tasolla. Hyökättiin järkevästi ja oltiin aina valmiita puolustamaan, kun peli kääntyi. Hieno voitto Duolle ja jälleen nollapeli.

Duo - ÅIF, Sipoo 2 - 3

Välierään lähdettiin kovaa vastustajaa vastaan. He olivat pelanneet 5 vs 5 peliä kaksi kautta ja osasivat liikuttaa palloa. Ennen peliä sovittiin, että taistellaan joka pallosta ja puolustetaan mies miestä vastaan, jotta saadaan vastustajan nopea syöttöpeli kuriin. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Molemmat saivat paikkoja, mutta maalinteon aloitti Duo. Muutaman vaihdon jälkeen ÅIF pääsi tasoittamaan hienon syöttökuvion päätteeksi. Peli jatkui todella tiukkana. Jokaisesta pallosta sai taistella ja paikkoja ei saanut ilmaiseksi. Duo pääsi jälleen johtoon, mutta vastustaja kuittasi. Tämän jälkeen ÅIF pääsi ensimmäisen kerran johtoon. Duo lähti tasoittamaan peliä lisäämällä painetta. Tämä onnistuikin ja saatiin painettua peliä vastustajan päähän. Lopulta tasoitus saatiin tehtyä, mutta tuomari hylkäsi sen korkeana mailana. Peliä jatkettiin ja painettiin peliä enemmän vastustajan päähän. Lopussa otettiin maalivahti pois ja yritys oli kova, mutta tasoitusta ei saatu tehtyä. Näin Duon pelit loppuivat välierään.

Pelin jälkeen kopissa oli joukkueellinen pettyneitä poikia. Tappio ja se, että finaaliin ei päästy harmitti tosi paljon. Pettymyksen määrästä näki miten sitoutuneita pojat olivat joukkueeseen ja halu menestyä yhdessä oli kova. Tappio peli oli kuitenkin hieno taistelu kovaa joukkuetta vastaan. Joukkue oli kovin mitä tällä kaudella kohdattiin.

Kun turnausta katsotaan kokonaisuutena, voidaan todeta sen menneen todella hyvin. Duo lähti pelaamaan ensimmäistä kertaa 5 vs 5 peliä ja pelit pelattiin isommalla kentällä. Myös vaihdot tehtiin lennossa eikä pillivaihtoja ollut niin kuin Zone-liigassa. Näihin lähtökohtiin peilaten pojat pelasivat todella hyvin. He toteuttivat taktiikkaa ja osasivat mukautua pelipaikkojen muutoksiin sentterin mukaan tulon myötä. Isoimpina nostoina voidaan ottaa esiin, että pojat olivat joukkue. Yhdessä voitettiin ja yhdessä hävittiin. Tämä näkyi peleissä ja pelien jälkeen. Toisena asiana kolmen pelin nollapeliputki. Se on upea saavutus ja osoitus poikien sitoutumisesta pelitapaan ja joukkueeseen. Kolmantena nostona on se, että joukkueessa ei ollut vapaamatkustajia, vaan kaikki taistelivat ja täyttivät paikkansa. Kaikki pelasivat hyvällä tasolla ja taisteluilmeellä. Tämä oli hieno päätös kaudelle ja nyt otetaan kesä happea ennen ensi kautta.

Joukkue: Miika Alhonniemi, Valtteri Ahonen, Eetu Hietanen, Aapo Virkajärvi, Akseli Himanen, Hannes Kosunen, Rolle Lintunen, Niklas Lindeman, Leo Hakonen, Jeri Pihlajamaa, Atte Vilenius, Jonne Nurminen, Anton Kirvesmäki

Turnauksen tulokset:
https://www.statbeat.com/competition_categories/248689/schedule_and_standings_print?team_id=192772

E-junnut